Instellingen

Bewoners Utrechtse flat kunnen weer terug na explosie

© Koen Laureij
UTRECHT - Bewoners van de flat aan de Alexander de Grotelaan kunnen vandaag weer terug naar hun woning. Een explosie richtte flinke ravage aan in het flatgebouw in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Woningcorporatie Bo-Ex is nog niet klaar met de herstelwerkzaamheden.
"Bewoners kunnen vanmiddag de sleutels halen", vertelt een woordvoerder van Bo-Ex. "We zijn nog niet helemaal klaar met het herstel, maar gaan vanmiddag eerst in overleg met de bewoners. Over wat er aan het gebouw moet gebeuren, maar ook om nog eens te vragen of er behoefte is aan slachtofferhulp. Sommigen gaven al aan zich onveilig te voelen en slecht te slapen."
Vooralsnog is er niet veel duidelijk over de dader, het politieonderzoek daarnaar loopt nog. Op beelden die RTV Utrecht in bezit heeft, is duidelijk geworden dat het om een aanslag ging. Te zien is dat een man doelgericht met een tas de flat binnenloopt. Onderaan de trap rolt hij een soort lint uit. Daarna verdwijnt de man uit beeld en volgt de grote explosie.
Locoburgemeester Lot van Hooijdonk wil niet spreken van een aanslag. "Wij hebben dat woord niet gebruikt. Maar de politie zegt wel dat het erop lijkt dat er opzet in het spel is."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.