Zoektocht vermiste duiker Vinkeveense Plassen beëindigd

VINKEVEEN - De zoektocht naar de vermiste duiker in de Vinkeveense Plassen is beëindigd. Sinds zaterdag waren onder meer de politie, defensie en de marine in de weer met zoekapparatuur, maar zonder resultaat.
Na vijf dagen is de zoektocht naar de 66-jarige man uit Den Haag beëindigd. Voor de politie is het nog steeds een zeer reëel scenario dat de persoon te water is gegaan. Daarom wordt een nadrukkelijke oproep gedaan aan recreanten: "Houd je ogen en oren open. Meld alles wat kan meehelpen in deze zoektocht."
Een politiewoordvoerder zegt dat er dagenlang intensief is gezocht in een groot gebied. "Man en macht is ingezet: sonar-apparatuur, de politiehelikopter, boten, een drone en duikers. Tot op heden is er niets gevonden."
Een groot deel van de Vinkeveense Plassen is onderzocht, tot op dieptes van 35-40 meter met behulp van sonarapparatuur. Het gebied is nu weer vrijgegeven. De zandeilanden 4 en 5 zijn vanaf woensdag 12.00 uur weer toegankelijk voor publiek, meldt de gemeente De Ronde Venen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.