Directeur afvalverwerker RMN weg na misstanden en tonnen tekort op jaarrekening

© RTV Utrecht / Jordi de Jong
PROVINCIE UTRECHT - Rob Schram vertrekt als directeur van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN). Directe aanleiding is het tekort van 6,5 ton op de jaarrekening, schrijft het afvalbedrijf in een persbericht.
Naast de geldproblemen kwamen onlangs nog meer misstanden aan het licht bij RMN. Zo werden meerdere medewerkers ontslagen vanwege steekpenningen. Ze namen contant geld aan bij de poort zodat bedrijven tegen de regels in hun afval konden storten. De vuilstort is alleen bedoeld voor particulieren.
Het bedrijf liet vervolgens onderzoek doen naar de misstanden en ging in gesprek met directeur Schram. "Dat heeft ertoe geleid dat beide partijen tot de conclusie zijn gekomen dat het beter is dat de wegen scheiden", schrijft de afvalverwerker. "De directeur zal via een zogeheten 'Van-Werk-Naar-Werk'-traject naar ander werk worden begeleid."
RMN haalt het huishoudelijk afval op in de gemeentes Zeist, Nieuwegein, Soest, IJsselstein, Baarn en Bunnik. Het gat van 6,5 ton moet dus worden gedicht door afvalbelasting. Oftewel: de inwoners draaien ervoor op.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.