Kort nieuws: Priester komt met eigen glossy

REGIO - Antoine Bodar presenteert deze maand zijn eigen glossy. In de Catharinakathedraal in Utrecht wordt op 20 januari het eenmalige katholieke magazine Antoine gepresenteerd. De priester is hoofdredacteur en interviewer en sprak onder anderen met auteur Kluun. Ook Herman Finkers staat erin met zijn visie op de hemel.
* De politie heeft gisteren drie ouders in IJsselstein bekeurd omdat ze bij het wegbrengen van hun kinderen de auto fout hadden geparkeerd bij de school. Veel ouders konden aan een boete ontsnappen door snel hun voertuig te verplaatsen.
* Een 67-jarige fietsster uit Nieuwegein is gisteren in haar woonplaats gewond geraakt bij een botsing met een auto. De vrouw reed over de Barnsteendrift en toen ze afsloeg naar de Kloosterdrift werd ze geschept door de auto van een 52-jarige vrouw uit IJsselstein. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.
* In Woudenberg zijn twee mannen aangehouden voor inbraak.Gealarmeerd door bewoners van de Schoolstraat, die breekgeluiden hadden gehoord, besloot de politie de omgeving af te zoeken. Op de Arnhemseweg was het raak. In een auto zaten twee mannen uit Nieuwegein en Utrecht, en op de achterbank lag inbrekersgereedschap.
* In Eemnes is de brandweer uitgerukt omdat een gevaarlijke situatie was ontstaan met een schoorsteen. Een bewoonster van de Streefoordlaan hoorde een gierend geluid uit de schoorsteen komen en er kwamen ook vonken uit. De brandweer Eemnes was er zeer snel bij omdat het hele korps op de kazerne zat voor een theorie-avond.
* Het project Lekker Utregs heeft de provinciale duurzaamheidsprijs gewonnen. Lekker Utregs is een een initiatief voor de promotie van Utrechtse streekproducten. Zeven projecten waren in de race voor de nieuwe prijs.
* Zeventigplussers in De Bilt worden uitgenodigd om mee te doen aan een onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen. De universiteit wil weten of woonservicegebieden werken. Dat zijn gebieden waar senioren langer zelfstandig kunnen blijven wonen, zoals in De Bilt-West.
* 2010 was een slecht jaar voor de dierentuinen in ons land. De vijftien grootste parken trokken bij elkaar 9,8 miljoen bezoekers; dat is een daling van zeven procent. Ouwehands Dierenpark en Dierenpark Amersfoort waren geen uitzondering. Oorzaak van de terugloop lijkt de crisis en het slechte weer. De winters waren koud, de voorjaarsvakantie nat en de zomer te heet.
* De stressbestendigheid van mensen kan mogelijk beter worden gemeten dankzij onderzoek van het UMC in Utrecht. Het UMC heeft onderzoek gedaan bij Nederlandse militairen die op missie zijn geweest in Afghanistan. Daaruit blijkt dat bij militairen met een bepaalde stof in het bloed de kans veel groter is dat ze na de missie een trauma krijgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.