Politie gaat uit van brandstichting bij zwembad Brandenburg in Bilthoven

BILTHOVEN - De politie gaat ervan uit dat de brand in zwembad Brandenburg in Bilthoven vannacht is aangestoken. Dat bevestigt een woordvoerder. Er wordt momenteel nog volop onderzoek gedaan door de recherche.
Vannacht brak rond 00.30 uur brand uit in het pand aan de Oude Brandenburgerweg. Het blussen werd bemoeilijkt omdat de brandweer de vlammen alleen van buitenaf kon bestrijden. Rond 02.30 uur werd het sein 'brandmeester' gegeven. Bij daglicht wordt duidelijk dat niet veel meer over is van het zwembad. Het pand werd al gesloopt, maar door de brand is de ravage compleet.
Het zwembad zou al gesloopt worden
Het zwembad zou al gesloopt worden © RTV Utrecht

Extra papierwerk

Inmiddels gaan de sloopwerkzaamheden van het voormalig zwembad alweer verder. Volgens een van de slopers heeft de brand hun werk "alleen maar makkelijker gemaakt". Over het extra papierwerk dat de brand met zich meebrengt, is hij minder te spreken.
Van het zwembad is weinig meer over
Van het zwembad is weinig meer over © RTV Utrecht
Ruim twee weken geleden kwam wethouder Dolf Smolenaers nog een kijkje nemen bij het slooppand. Hij heeft er vroeger zelf nog gezwommen. De inventaris zoals een duikplank en badmeesterstoel werden op dat moment nog verkocht. Volgens een sloopmedewerker waren die spullen al uit het gebouw voordat de brand uitbrak.
Politie gaat uit van brandstichting bij zwembad in Bilthoven

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.