Kort nieuws: Mislukte straatroof in Lunetten

REGIO - De politie zoekt drie straatrovers in de Utrechtse wijk Lunetten. De jongens trokken bij de Stelviobaan een 31-jarige vrouw van haar fiets om haar tas te stelen. Maar de Utrechtse bleef vasthouden en toen er ook nog eens een fietser aan kwam, namen de jongens de benen.
* De politie Utrecht houdt extra surveillances in Leidsche Rijn. De vinexwijk is in de eerste dagen van dit jaar getroffen door een golf aan auto-inbraken en vernielingen. Bij de politie zijn al bijna 20 aangiften binnen. De daders hadden het gemunt op auto's in de wijk Terwijde en sloegen toe tussen oudejaarsavond en 2 januari.
* De politie heeft gisteren drie ouders in IJsselstein bekeurd omdat ze bij het wegbrengen van hun kinderen de auto fout hadden geparkeerd bij de school. Veel ouders konden aan een boete ontsnappen door snel hun voertuig te verplaatsen.
* Een 67-jarige fietsster uit Nieuwegein is gisteren in haar woonplaats gewond geraakt bij een botsing met een auto. De vrouw reed over de Barnsteendrift en toen ze afsloeg naar de Kloosterdrift werd ze geschept door de auto van een 52-jarige vrouw uit IJsselstein. Het slachtoffer is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.
* In Woudenberg zijn twee mannen aangehouden voor inbraak.Gealarmeerd door bewoners van de Schoolstraat, die breekgeluiden hadden gehoord, besloot de politie de omgeving af te zoeken. Op de Arnhemseweg was het raak. In een auto zaten twee mannen uit Nieuwegein en Utrecht, en op de achterbank lag inbrekersgereedschap.
* Na een achtervolging zijn in Maarssen twee mannen uit Utrecht aangehouden. Het duo trok de aandacht van surveillerende agenten, omdat hun auto een kapot achterlicht had. Toen de politie de twee aan de kant wilde zetten, gingen alle lichten uit en werd het gaspedaal ingetrapt. Na een kat-en-muisspel door verschillende wijken, gaven de mannen zich over en werd inbrekersgereedschap in de auto gevonden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.