'Overlast in Utrechtse parken grotendeels voorbij na nachtelijke sluiting'

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
Utrecht - De overlast in de Utrechtse stadsparken is voorbij, zegt de gemeente. Twee weken geleden besloot de gemeente het Wilhelminapark, het Griftpark en park Lepelenburg in Utrecht tussen 23.00 uur 's avonds en 06.00 uur 's nachts 'op slot' te doen. Omwonenden hadden aanhoudende overlast van feestende jongeren en studenten. Ook werd er een enorme hoeveelheid afval achtergelaten.
Dat is volgens de gemeente nu verleden tijd. "Het is echt aanzienlijk rustiger en de overlast is stukken afgenomen. We steken ook veel tijd en energie in de communicatie. Zo zetten we publieksbegeleiders in die de mensen die om 22.00 uur nog in het park zitten, laten weten dat ze nog een uurtje hebben", vertelt een woordvoerder van de gemeente.
De sluiting duurt nog tot 6 augustus. Wat er daarna gaat gebeuren is nog niet duidelijk. "We kunnen niet in de toekomst kijken", aldus de gemeente.
Helemaal rustig is het in de parken overigens niet. Vannacht werd een poging tot inbraak gedaan in het restaurant in het Griftpark. Rond 04.30 uur probeerde een groepje mensen met een baksteen een ruit in te gooien. Iets verderop zat een man een fikkie te stoken, zo valt te zien op de Instagrampagina van de politie Utrecht Centrum.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.