Brand in Biltse kantoorboerderij waarschijnlijk aangestoken, verband met zwembadbrand onderzocht

© Koen Laureij
DE BILT - De brand bij een kantoorboerderij in De Bilt is vermoedelijk aangestoken. Dat bevestigt de politie. De boerderij met rieten kap op Landgoed Sandwijck liep door de brand flinke schade op, maar kon grotendeels worden gered.
Het vuur werd even voor 01.30 uur afgelopen nacht ontdekt. Al snel sloegen de vlammen uit het dak en moest de brandweer hard werken om te voorkomen dat de brand oversloeg naar omliggende panden. Rond 04.30 uur was de brand werd het sein brand meester gegeven.

Brand zwembad

Opmerkelijk is dat de nacht ervoor op enkele kilometers afstand in Bilthoven er ook een grote brand was. Het leegstaande zwembad Brandenburg aan de Oude Brandenburgerweg brandde grotendeels af. Ook hier gaat de politie uit van brandstichting.
Een woordvoerder van de politie laat weten niet uit te sluiten dat er een verband is tussen beide branden. "Dat scenario wordt onderzocht", bevestigt zij.
Grote brandschade aan leegstaand zwembad Brandenburg
Grote brandschade aan leegstaand zwembad Brandenburg © RTV Utrecht
De politie roept getuigen op om zich te melden. Ook mensen die in de buurt van de branden wonen en camera's langs de weg hebben hangen, wordt gevraagd om contact op te nemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.