Instellingen

Dutch Domino Team probeert Duits amateurrecord te verslaan

© RTV Utrecht / Eva Hageraats
VEENENDAAL - Het huidige dominorecord van amateurs wordt vandaag misschien wel verbroken in Veenendaal. Het huidige record van maar liefst 596.000 stenen is in handen van het Duitse Domino Team. Het Dutch Domino team probeert dat vandaag te verslaan met ruim 600.000 stenen. Om 18:30 uur zal de eerste steen omvallen.
Afgelopen jaar hebben de leden van het team hard gewerkt om een dominoveld te bedenken en te ontwerpen. De laatste twee weken stonden in het teken van het bouwen zelf in sporthal de Vallei in Veenendaal. "We houden van ludieke acties", zegt Sjoerd van Stokkum van Sport Service Veenendaal. "Dus toen ze bij ons aanklopte hoefden we niet lang na te denken.
Voor het dominoteam heeft Veenendaal de perfecte ligging. "De deelnemers komen uit heel het land en sommigen zelfs uit België en Frankrijk," zegt Pim Vriens van het Dutch Domino Team. "Dus Veenendaal ligt lekker centraal."
De deelnemers zijn er bijna klaar voor
Het team begon twee jaar geleden met het bedenken van een thema, waarna onder andere Wasilja Peterse het design ontwierp. "Ik heb als designer eerst de films gekeken om zo tot een goed ontwerp te kunnen komen", zegt hij. "Van veel sprookjes zijn animaties te vinden, maar van de Nieuwe Kleren van de Keizer bijvoorbeeld niet. Die tekeningen heb ik dus zelf ontworpen."
In Excel en een speciaal computerprogramma werkten ze de tekeningen uit zodat precies duidelijk is hoe de 600.000 steentjes geplaatst moeten worden. Deze komen niet vanzelf rechtop te staan en daarom heeft het team een gestructureerde manier van werken.
De ene maakt stapeltjes van de stenen, de volgende leest voor hoeveel stenen van welke kleur geplaatst moeten worden, de ander legt ze in de juiste volgorde en de laatste plaatst de stenen rechtop. "Er zijn mensen in het team die afgelopen weken nog geen duizend stenen hebben neergezet, maar dat maakt niet uit, want elke rol is even belangrijk", zegt Vriens.
Bij het evenement kunnen door corona maar vijftig mensen aanwezig zijn. Daarom zal het dominoteam het evenement uitgebreid vastleggen. Over twee weken is de video te bekijken op hun YouTubekanaal.
Of Duitse het record verbroken gaat worden, zal later op de avond bekend worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.