Stankoverlast door schuimbeton in kruipruimtes van woningen Kockengen

Ingezonden foto van werkzaamheden Kockengen vandaag.
Ingezonden foto van werkzaamheden Kockengen vandaag. © Ingezonden foto
KOCKENGEN - Het afsluiten van oude rioolleidingen in de wijk Groenlust in Kockengen heeft juist stankoverlast opgeleverd. Bij het volspuiten van de leidingen met zogenoemd schuimbeton is dat schuim per ongeluk in de kruipruimtes van in ieder geval tien woningen terechtgekomen. Dat zorgde voor een vieze geur.
Vier bewoners klaagden bij de aannemer over de stank. Daarop is een brief verspreid met het verzoek aan bewoners om zich te melden. Er zijn nu zo'n tien woningen bekend waar schuimbeton in de kruipruimte terecht is gekomen. Metingen tonen volgens de gemeente aan dat de stank geen gevaar oplevert voor de volksgezondheid. Wel wordt geadviseerd getroffen woningen goed te ventileren.
Het schuimbeton bij zeven getroffen woningen is vandaag met een grote zuigwagen weggehaald door de aannemer. De overige drie woningen worden ook waarschijnlijk nog dit weekend schoongemaakt.
De aannemer heeft volgens de gemeente de bewoners van de getroffen woningen een hotelovernachting aangeboden. Hier is geen gebruik van gemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.