RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veel verdriet om overleden Isay en Noah: 'Waarom dit mooie gezin!'


IJSSELSTEIN - Veel reacties vandaag op het overlijden van de broertjes Isay (18) en Noah (16) Gesser uit IJsselstein. De twee kwamen vrijdagavond door een auto-ongeluk om het leven. Er wordt met veel ongeloof en bovenal verdriet gereageerd. "We gaan ze beide enorm missen", schrijft voetbalclub IJFC op hun website.

De club waar de twee broers hebben gevoetbald, IJFC, schrijft dat de twee 'goedlachse spelers net als hun vader onderdeel waren van de IJFC-familie'. "Isay en Noah begonnen bij IJFC hun carrière in respectievelijk de F1 en de E1." Door hun 'exceptionele talent en motivatie' verbleven ze maar enkele seizoenen op Groenvliet, aldus de club.

 Isay en Noah Isay en Noah | Foto: Facebookpagina IJFC

"Isay keerde twee jaar geleden terug op het vertrouwde en warme IJFC- nest. (...) De liefde voor het spel bracht ook Noah regelmatig 'thuis' als hij in zijn vrije tijd aan zijn balgevoel en conditie kwam werken. We gaan ze beide enorm missen", schrijft de IJsselsteinse voetbalclub.

Medeleven uit de voetbalwereld
Ook Ajax, waar Noah in de jeugd speelde, betuigt medeleven. Tijdens de wedstrijd tegen RB Leipzig speelt het elftal met rouwbanden, schrijven ze bij een foto op Twitter. Er is voor de wedstrijd ook een minuut stilte gehouden. En er zijn meer reacties uit de voetbalwereld. Zo schrijft de KNVB: "Wat ongelofelijk triest. Veel sterkte gewenst aan familie, vrienden en iedereen bij Ajax." Onder meer Sparta, PSV, Heerenveen en Real Madrid betuigen hun medeleven op Twitter.

 Ajax speelt tegen Leipzig met rouwband en houdt één minuut stilte voor de wedstrijd. Ajax speelt tegen Leipzig met rouwband en houdt één minuut stilte voor de wedstrijd. | Foto: Twitter Ajax

Ook de burgemeester van IJsselstein, Patrick van Domburg, reageert. "Mijn gedachten gaan uit naar de familie en bekenden van deze jonge mannen." Chris Jansen - van Jorksveld was tot anderhalf jaar geleden jeugdtrainer bij de club en deelt een emotioneel verhaal op Facebook. "Ondanks dat je stopt hou je contact met een aantal spelers. Gister belde één van mijn oud spelers mij nadat ik had gelezen dat er een auto-ongeluk had plaats gevonden in IJsselstein. Je hoopt altijd dat iedereen die je kent veilig is. Maar helaas was dit niet het geval."

'Hopelijk haalt hij Ajax 1'
De vader van de broers Gesser is nog de trainer van Jansen - van Jorksveld geweest, schrijft hij. "De kinderen van mijn oud-trainer van IJFC Perry Gesser, zijn zoons. Onze Noah waar iedereen bij IJFC trots naar keek als een groot talent van de toekomst. Met een schuin oog volg je zo'n jongen, want ja, hij is toch altijd nog IJFC'er. En waarbij je als IJFC'er toch denkt 'hopelijk haalt hij Ajax 1' en wat was hij toch goed onderweg!"

 IJFC heeft deze foto op hun website geplaatst. IJFC heeft deze foto op hun website geplaatst. | Foto: IJFC

Jansen - van Jorksveld blikt terug op de tijd dat de broers nog bij de club speelden. Ze hadden al snel 'manieren', schrijft hij. "Bij aanvang van de training een handje na de training een bedankje. En je kon al snel met Isay inhoudelijk praten over voetballen. Dit had natuurlijk alles te maken mijn zijn ouders."

Ook schrijft hij over het moment dat hij hoorde van het ongeluk. "De tranen vloeien en de gedachten zijn alleen maar bij Perry en Angela. Waarom dit mooie gezin!" De voormalig trainer sluit af met een steunbericht aan de ouders van de broers Gesser. "Wij zullen in samenspraak met Perry en Angela er staan als dit gewenst is. En zullen deze lieve en talentvolle jongens een waardig afscheid geven."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -