Leeuwenwelp Remy uitgegroeid tot dwarse puber: 'Het is een enorme deugniet'

TIENHOVEN - Hij werd drie jaar geleden in één klap de beroemdste leeuw van Nederland: Remy. Een hardloper vond het leeuwenjong in een kooi in een weiland tussen Tienhoven en Utrecht. Vermoedelijk was het dier afkomstig uit een circus en gedumpt langs de kant van de weg. Inmiddels zijn we drie jaar verder en gaat het goed met de leeuw die Remy gedoopt werd.
Leeuw Remy in zijn verblijf in Anna Paulowna
Leeuw Remy in zijn verblijf in Anna Paulowna © RTV Utrecht / Peter Knieriem
"Hij is in de drie jaar dat hij hier zit behoorlijk gegroeid'', vertelt dierenverzorgster Daphne Pels. ''Hij weegt inmiddels 160 kilo!" Remy is opgevangen in het Noord-Hollandse Anna Paulowna bij Stichting Leeuw. Daar heeft hij het goed naar zijn zin. Pels: "Het is gewoon een enorme deugniet en we genieten er echt ontzettend van dat we hem hier hebben kunnen laten opgroeien."
Dat opgroeien werd op de voet gevolgd door RTV Noord-Holland. Dat maakte een serie over de belevenissen van de jonge leeuw en zijn vrienden die goed bekeken werd. Het maakte van Remy een superster die ook veel bezoekers trok.
Leeuw Remy heeft het goed naar z'n zin bij de leeuwenopvang

Puberteit

Remy is allang geen welpenjong meer, maar een echte puber. "En daar hoort ook de nodige ondeugendheid bij. Hij ligt het liefst de hele dag in z'n verblijf op de loer. Hij volgt iedereen en kijkt wat er allemaal gebeurt. We moeten echt 's ochtends tegen hem zeggen: je moet naar buiten. En dan moeten we een stukje vlees neerleggen anders komt hij gewoon niet. Soms sta je tegen 'm te roepen totdat je een ons weegt, want dan heeft meneer geen zin om te komen. Dan sta je gewoon een uur te wachten."
'Hij ligt het liefst de hele dag in z'n verblijf op de loer'
'Hij ligt het liefst de hele dag in z'n verblijf op de loer' © RTV Utrecht / Peter Knieriem
In het binnenverblijf kan Remy naar hartelust spelen
In het binnenverblijf kan Remy naar hartelust spelen © RTV Utrecht / Peter Knieriem

Vriendinnetje

Met de puberteit komt ook de groeiende interesse in het andere geslacht. Bij de leeuwenopvang zijn ze daarom naarstig op zoek naar een vriendinnetje voor Remy. Niet om te fokken, maar voor de gezelligheid. "We willen niet zomaar een leeuw aanschaffen, dat is niet onze doelstelling, dus we zijn heel erg afhankelijk van opvangdieren die we hier binnenhalen. En dat moet dan ook maar net een match zijn."
Wie weet vindt Remy binnenkort de ware en kan hij samen met zijn vriendin emigreren. Naar Zuid-Afrika, want daar zit een opvang met veel meer ruimte, waar al een plekje voor hem is gereserveerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.