Instellingen

In alles ademt Akke uit Wilnis creativiteit

WILNIS - In het weekend van 28 augustus wordt voor de vijfde keer de atelierroute KunstRondeVenen gehouden. 64 kunstenaars uit de Ronde Venen laten hun werk zien aan het publiek.
De veelzijdige Akke doet mee aan de atelierroute Ronde Venen
Ook Akke Feddema Fokker uit Wilnis doet mee. Akke is niet in een woord te vangen. Je kan haar misschien wel het best omschrijven als een creatieve duizendpoot. Ze is een opvallende verschijning met lang krullend haar en zwierige kleding. Ze schildert, tekent, knipt plakt en verzamelt. Haar huis een is een paleis vol curiosa waar haar persoonlijkheid duidelijk uit valt af te lezen.
Al vanaf haar vroege jeugd viel haar talent op en tekende ze in opdracht geboorte- en trouwkaartjes. "Eigenlijk heb ik altijd al opdrachten gehad, van jongs af aan. Maar het vrije werk is toch wat ik het liefste doe."
Akke achter haar schildersezel
Akke achter haar schildersezel © RTV Utrecht
Haar stijl is romantisch en realistisch enorm veelzijdig. Ze houd ervan om zich nieuwe technieken eigen te maken. "Laatst heb ik de achterkant van een vloerkleed beschilderd en dat gaf een prachtig resultaat." En de 'kras' werken die ze maakte in de tijd dat haar man ernstig ziek was, als een soort therapie, zijn weer heel anders.
Het therapeutische kraswerk van Akke
Het therapeutische kraswerk van Akke © RTV Utrecht
Het werk van Akke en de andere deelnemende kunstenaars is te zien op de atelierroute 28 en 29 augustus in de Ronde Venen. Meer informatie is op de website van KunstRondeVenen te vinden.
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.