Route C: Jonge talentvolle Diederick uit Lunetten

UTRECHT - Died oftewel Diederick van Rijsewijk uit Lunetten is net klaar met zijn HKU studie musician 3.0 op het Utrechts Conservatorium en heeft een album uit met daarop vijf zelfgeschreven nummers waarvan één (Love Exchange) met een videoclip.
Jong talent Died released nieuw nummer met videoclip
Door zijn opleiding, dat een mix is van kunstacademie en conservatorium, aldus Died, heeft hij vele kanten, die hij wil ontplooien. Naast liedjesschrijver is hij ook danser, performer, doet aan spoken word en improvisatietechniek. Hij maakte een theatervoorstelling 'Succes met galopperen'. Deze voorstelling hoopt hij na de zomer met een theatertour te kunnen brengen.
Een EP met vijf zelfgeschreven nummers en een videoclip.
Een EP met vijf zelfgeschreven nummers en een videoclip. © Diederick van Rijsewijk

Spinvis

Dat het geluid van Died aan de Nieuwegeinse Spinvis doet denken is niet helemaal toevallig want Spinvis is een inspiratiebron voor Diederick. Zijn muziek is zoals hij het zelf omschrijft "Artistieke nederpop alla Spinvis; Er zit een poëtische eigenschap in de liedjes en dat is iets wat ik erg inspirerend vind", aldus Died. Heel toevallig is het album ook geproduceerd in Nieuwegein door Stijn Grul.
Died is de artiestennaam van Diederick van Rijsewijk
Died is de artiestennaam van Diederick van Rijsewijk © RTV Utrecht/Nathalie Ringrose
Died heeft wel meer voorbeelden gehad die hij bewondert. "Ik vind de uitstraling van David Bowie wel erg mooi, en ook hoe hij zich niet beperkt tot een bepaalde stijl. Zijn manier van kunst maken en zijn openheid daarin vind ik erg mooi", aldus Died.
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.