Pipowagen in Leusden heeft een nieuw plekje: 'Jammer, maar het is op fietsafstand'

De pipowagen op zijn nieuwe plek
De pipowagen op zijn nieuwe plek © Annette Noordhof
LEUSDEN - Het is ruim een jaar lang een opvallende blikvanger geweest aan de Zwarteweg in Leusden en geen mens leek er last van te hebben: de pipowagen in de voortuin van Annette en Rolf Noordhof. Toch is de huifkar nu verdwenen. De gemeente vond dat de pipowagen het dorpse karakter van Leusden te veel aantastte en de bestuursrechter was het daarmee eens.
Volgens de rechterlijke uitspraak moest de wagen uiterlijk 1 augustus weg zijn en daar hebben de eigenaren zich netjes aan gehouden vertelt Annette. ''Het is jammer, maar we hebben wel steeds gezegd dat we ons bij de uitspraak neer zouden leggen.''

Positieve reacties

Annette schildert en ze tikte de wagen in het voorjaar van 2020 op de kop om 'm als atelier te gebruiken. Tijdens de eerste lockdown vanwege corona miste ze tijdens het thuiswerken een plek om creatief te zijn, vertelde ze eerder aan RTV Utrecht.
Van buren hebben ze eigenlijk alleen maar positieve reacties gekregen, zegt het echtpaar, maar de gemeente was minder blij met het opvallende bouwwerk. In het gemeentehuis vreesde men precedentwerking. Als bij de familie Noordhof een pipowagen mocht staan, dan staat binnen de kortste keren alle tuinen in Leusden vol met allerlei fantasievolle creaties, was zo ongeveer het argument.

Tien minuutjes fietsen

Voor Annette is het jammer maar helaas. De wagen is enkele dagen voor de deadline verwijderd, nadat zich via Facebook iemand gemeld had die hem wel kwijt kon op een terrein waar ook caravans gestald staan. ''Het is tien minuutjes fietsen. Het is natuurlijk wel jammer, want je moet ergens heen, in plaats van dat je even naar de tuin loopt, maar het is wel fijn dat ik hem kan blijven gebruiken.''
Waar de pipowagen nu precies staat, dat mag Annette niet vertellen. Dat is zo afgesproken met de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.