RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

GGD komt met nieuwe coronatestmethode: de mondspoelkit


PROVINCIE UTRECHT - Er is vanaf vandaag een nieuwe manier van coronatesten beschikbaar bij de GGD regio Utrecht: de mondspoelkit. Het is voor volwassenen en kinderen die lastig getest kunnen worden met de bekende wattenstaaf, bijvoorbeeld mensen die een neusoperatie hebben gehad.

GGD komt met nieuwe coronatestmethode: de mondspoelkit


De PCR-test, de neus-keel-swabmethode, blijft de standaard manier om te testen. Inwoners kunnen niet kiezen voor deze minder invasieve test. "De mondspoelkit is namelijk specifiek voor inwoners die vanwege medische redenen niet getest kunnen worden met de neus-keel-swab. Denk aan inwoners waarbij in het verleden de reguliere neus-keel-swabmethode niet lukte." Op locatie bekijkt een GGD-medewerker of de mondspoelkit een passende alternatieve testmethode is.

De test is gevalideerd door het UMC Utrecht. Het werkt als volgt: gedestilleerd water wordt door de mond gespoeld of gegorgeld. Van deze vloeistof wordt vervolgens een PCR-test gedaan, legt de GGD in Utrecht uit.

Luister hier naar Maaike Schaap van de GGDrU over het afschalen van vaccinatielocaties.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -