Instellingen

Zomerkampen ongekend populair: 'We hebben niet voor iedereen een plekje'

© Facebook Fun2Stay
LEUSDEN - "We hebben zelfs wachtlijsten en ouders die blijven bellen of we een plekje hebben." Het is dit jaar erg druk op zomerkampen, vertelt Gerry Stapper van Fun2Stay zomerkampen. Veel mensen gaan deze zomervakantie niet naar het buitenland en willen hun kinderen een extra weekje buiten de deur geven, meent Stapper.
Fun2Stay zomerkampen organiseert al meer dan 90 jaar zomerkampen in Leusden. "Het is fijn om te zien dat zo veel kinderen op kamp willen, maar wel jammer dat we niet voor iedereen een plekje hebben."
De drukte komt deels omdat veel mensen dichtbij huis blijven deze zomervakantie, denkt Stapper. "Kinderen zijn al veel thuis geweest dit jaar, dus ouders willen ze een extra weekje buitenshuis bieden. Dat ze met leeftijdsgenoten onbekommerd in de bossen kunnen spelen. Zo'n kamp gaat in elk geval door, terwijl er al veel afgezegd is."

Coronaprotocol

De zomerkampen gaan door, maar zoals veel dingen: met maatregelen. "Er is vanuit het steunpunt kindervakanties gekeken hoe we binnen het coronaprotocol veilig op kamp kunnen gaan. Kindervakanties zijn prima mogelijk." Er moet wel getest worden. "Dat vragen we onze vrijwilligers, doen ze vrijwel allemaal. En zelfs voordat ze op kamp gaan, zetten ze kun sociale activiteiten op een laag pitje, omdat ze er zeker van willen zijn dat ze mee kunnen", zegt Stapper, doelend op het feit dat vrijwilligers niet op het laatste moment een coronabesmetting willen oplopen.

'Meer op het kampterrein'

De kampen zien er daardoor iets anders uit. "We blijven wel meer op het kampterrein. Een paar zomerkampen gaan wel zwemmen bijvoorbeeld. Maar er stond ook een theaterbezoek op het programma, en daar veranderde het testbeleid. En uiteindelijk is dat afgeblazen en is een andere activiteit verzonnen."
Als ouders nog kinderen willen opgeven, moet Stapper ze teleurstellen. "Wij zitten echt helemaal vol. In december gaat de inschrijving weer open voor volgend jaar."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.