Straattheaterfestival Spoffin gaat door met handpoppenspeler Lejo als een van de acts

Lejo's handpoppen
Lejo's handpoppen © Leo Petersen
AMERSFOORT - Met nauwelijks meer dan twee balletjes als ogen zijn ze een bekende verschijning: de handpoppen van Lejo. Lejo, oftewel Leo Petersen, treedt komend weekend op tijdens straattheaterfestival Spoffin in Amersfoort. Zoals andere jaren tijdens het festival flaneren langs alle voorstellingen in de straten van Amersfoort is er niet bij, maar genieten van theater, circus en muziek kan wel.
De reiskoffer die Leo altijd meeneemt naar een voorstelling staat al klaar. "Erin zitten allemaal verschillende ogen die in combinatie met mijn handen de poppen maken."
Route C: handpoppenspeler Lejo
Leo maakt filmpjes met zijn poppen voor Sesamstraat. En hij reist met zijn poppen de hele wereld over. Hij heeft op Broadway gestaan maar ook voor koning Willem-Alexander en zijn gezin opgetreden tijdens koningsdag in Amersfoort.
Een van zijn grote voorbeelden is Dick Bruna, vanwege de eenvoud in zijn werk. Leo heeft hem zelfs een handgeschreven brief gestuurd. "Een paar weken later kreeg ik een briefkaart terug waarin hij schreef dat hij een bewonderaar is van mijn werk. Dat is wel iets waar ik het meest trots op ben. Wow, goedkeuring van de meester."
Lejo's pop geeft koningin Maxima een handkus
Lejo's pop geeft koningin Maxima een handkus © NOS
Straattheaterfestival Spoffin: 27-29 augustus. Lejo: 28 en 29 augustus
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.