Proces over liquidaties Caloh-Wagoh duurt 64 dagen

© RTV Utrecht
Provincie Utrecht - Het grote liquidatieproces rond de motorclub Caloh Wagoh gaat maanden duren. Het proces begint op maandag 30 augustus en de rechtbank Midden-Nederland heeft er 64 zittingsdagen voor uitgetrokken, werd vandaag duidelijk.
De zaak, die het Eris-proces wordt genoemd, dient in de extra beveiligde gerechtsbunker in Amsterdam. Er zijn 21 verdachten met als hoofdverdachte voorman en oprichter van Caloh Wagoh Delano 'Keylow' R. Hij zou moordopdrachten hebben aangenomen van Ridouan T., de hoofdverdachte in een ander groot liquidatieproces, Marengo.
De Eris-zaak gaat over vijf liquidaties en meerdere pogingen daartoe. De twee processen volgen elkaar chronologisch op. Marengo 'eindigt' met de vergismoord op Hakim Changachi begin januari 2017. Eris 'begint' met de vermoedelijke vergelding voor deze vergissing, de moord op Justin Jap Tjong eind januari 2017.
Als eerste zal kroongetuige Tony de G. verhoord worden, daar zijn negen dagen voor uitgetrokken. Vooralsnog zijn tot en met februari volgend jaar dagen gereserveerd in de rechtbank. In de huidige planning zal het Openbaar Ministerie in januari met de strafeisen komen, in februari mogen de advocaten van de verdachten daarop reageren. De uitspraak wordt juli volgend jaar verwacht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.