RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Grote vaccinatielocatie in Expo Houten sluit vandaag de deuren: 'Begin van nieuwe fase'


HOUTEN - Er wordt nog een laatste keer gestofzuigd en de injectiespuiten worden nog één keer gevuld en dan sluit de GGD na vandaag de deuren van de grote vaccinatielocatie in Houten. In zeven maanden tijd werden hier 145.000 bezoekers voorzien van een vaccinatie tegen het coronavirus. Met het sluiten van de priklocatie breekt volgens de GGD een nieuwe fase aan in de strijd tegen het coronavirus. "We willen naar plekken met een lage vaccinatiegraad."

De laatste prikken bij de vaccinatielocatie in Expo Houten


In anderhalf jaar tijd groeide Houten uit tot een gemeente met een bescheiden bijrol in de coronapandemie. Zo was het de plek waar de eerste besmetting met het virus in deze regio werd geconstateerd maar ook de locatie waar op 8 januari de eerste vaccinatie in Utrecht werd gezet op de toen nog hagelnieuwe priklocatie in de Expo Houten, vlak naast de A27.

Lees ook: Mega vaccinatie-operatie in Houten van start: eerste prik zorgmedewerker gezet

Sluiting priklocatie Houten 'begin nieuwe fase'


Nu is het zeven maanden later, en is de grote priklocatie in Houten de eerste die sluit. Er wordt volgens Maaike Schaap van de GGD namelijk steeds minder gebruik van gemaakt. "De aantallen afspraken nemen enorm af. Eigenlijk heeft iedereen de mogelijkheid gehad om een afspraak te maken en zich te laten vaccineren, vanaf twaalf jaar."

De tekst gaat door onder de foto.

 Maaike Schaap: 'Sluiting Houten is begin nieuwe fase' Maaike Schaap: 'Sluiting Houten is begin nieuwe fase' | Foto: RTV Utrecht

'Naar de wijken toe'
Maar de vaccinatiecampagne is nog niet voorbij. Het sluiten van de grote locatie in Houten moet gezien worden als een nieuwe stap, aldus Schaap. "We beginnen met het sluiten van Houten aan een nieuwe fase. En we gaan dan fijnmazig vaccineren, dus meer naar de wijken en doelgroepen toe waar we een lage vaccinatiegraad zien."

We beginnen met het sluiten van Houten aan een nieuwe fase."
Maaike Schaap, GGD

Op deze kleinschalige locaties in de wijk hoopt de GGD mensen die nog geen vaccinatie hebben gehad te kunnen overtuigen om dit toch te doen. "We willen dat mensen als ze zich laten vaccineren dat doen op basis van goede informatie. Het zijn geen makkelijke gesprekken, maar het is de uitdaging van de GGD om ervoor te zorgen dat mensen de goede informatie hebben, informatie die iedereen kan begrijpen zodat mensen goed weten wat het vaccineren inhoudt."

GGD: 'We willen naar plekken met lage vaccinatiegraad'


Derde prik
En er bestaat nog een kleine kans dat de GGD weer terugkomt in de Expo in Houten. Want stel dat er wordt besloten dat iedereen in Nederland een derde vaccinatie moet krijgen. Is de GGD daar op voorbereid? Schaap denkt van wel. "We wachten af wat het RIVM en het ministerie besluiten over die derde prik maar we zorgen als regio dat we klaar staan. Dus we houden een paar locaties open voor het hele jaar, en we doen veel van die dichtbij-locaties. Dus we zorgen ervoor dat als we veel mensen moeten vaccineren met die derde prik dat we daar de mogelijkheid voor hebben."

 Een van de laatste bezoekers van vaccinatielocatie Houten Een van de laatste bezoekers van vaccinatielocatie Houten | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -