Amersfoort World Jazz Festival: 'Jonge gasten die de wereld en het podium willen veroveren'

AMERSFOORT - Deze week zijn de eerste concerten van het Amersfoort World Jazz Festival losgebarsten. In Stadscafé de Observant en cultuurpodium Kosmik worden 36 nieuwe albums van Nederlandse formaties gepresenteerd.
Het Jazz festival in Amersfoort is gestart
Alexander Beets, directeur van het festival: "Normaal gesproken hebben we artiesten uit 25 landen maar nu hebben we grotendeels Nederlandse acts. Niet alleen bekende namen zoals Sabrina Starke, Fuse en Hans en Candy Dulfer, er is juist veel aandacht voor de 'next generation'. Gasten die nog jong en eager zijn en die ook gewoon de wereld en het podium willen veroveren."
Dit jaar veel aandacht voor jonge Nederlandse acts zoals Blue Sands.
Dit jaar veel aandacht voor jonge Nederlandse acts zoals Blue Sands. © RTV Utrecht/Nathalie Ringrose
Thyrza
Thyrza © RTV Utrecht/Nathalie Ringrose
Coen Witteveen, directeur van Kosmik,: "Er hangt soms nog een stigma rond jazz. Maar wat we nu geprogrammeerd hebben is super up-to-date. De intieme setting zoals hier in Kosmik, maakt dat de muziek je extra raakt."
Amersfoort Jazz is jaar in jaar uit een van de grootste Jazzevenementen van Europa, en heeft nu alweer de 43ste editie. "We zijn van vier dagen naar elf dagen gegaan met locaties waar we de anderhalvemeter kunnen creëren en waar de artiest zijn ding kan doen", aldus Alexander.
Coen Witteveen van cultuurpodium Kosmik en festival-directeur Alexander Beets.
Coen Witteveen van cultuurpodium Kosmik en festival-directeur Alexander Beets. © RTV Utrecht/Nathalie Ringrose
Van 12 tot en met 15 augustus zijn er concerten op het Lieve Vrouwekerkhof dat voor de gelegenheid is omgetoverd tot een sfeervol openluchttheater met zitplaatsen, om op een nieuwe manier van de jazzmuziek te kunnen genieten.
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.