Instellingen

Festivalorganisaties spannen toch geen kort geding aan tegen de overheid

© Into the Woods / Kultlab
PROVINCIE UTRECHT - Festivalorganisator ID& T gaat toch niet door met het kort geding tegen de overheid over de festivals deze zomer.
ID& T wilde samen met andere festivalorganisaties de rechtszaak beginnen omdat ze het niet eens waren met het kabinetsbesluit van 9 juli. Er werd toen besloten dat meerdaagse evenementen voorlopig niet door kunnen gaan en dat bezoekers van andere evenementen moeten zitten. Door de maatregel ging er een streep door een groot deel van de festivalzomer.
De festivalorganisaties noemden het besluit onrechtmatig en onzorgvuldig en wilden het daarom ongeldig laten verklaren. Onder meer de organisaties achter festivals zoals Vunzige Deuntjes, Soenda en Smeerboel sloten zich bij het kort geding aan.
Inmiddels heeft het kabinet samen met het OMT het besluit verder onderbouwd. "Voor een kortgedingrechter is er dan nauwelijks meer ruimte om het kabinet hierop de corrigeren", concluderen de festivalorganisaties. Na gesprekken met hun advocaat is daarom besloten af te zien van het kort geding.
De organisaties roepen de overheid alsnog op tot volledige opening in september, omdat dan iedereen die dat wil gevaccineerd kan zijn. Op 13 augustus neemt het kabinet nieuwe besluiten over het coronabeleid voor de komende periode. Dan wordt waarschijnlijk ook meer duidelijk over wat er gebeurt met evenementen in september.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.