Politie: dodelijk ongeluk broers Isay en Noah lijkt noodlottig ongeluk te zijn

© Koen Laureij
IJSSELSTEIN - Het ongeluk waarbij de broers Isay en Noah Gesser om het leven kwamen, was waarschijnlijk een noodlottig ongeval. Dat zegt de politie na het eerste onderzoek. Het lijkt erop dat het ongeluk niet veroorzaakt is door te hard rijden.
Isay (18) en Noah (16) kwamen vrijdagavond om het leven bij een ongeluk op de Weg der Verenigde Naties (N210) ter hoogte van de Kamerlingh Onneslaan in IJsselstein. De politie gaat er vooralsnog vanuit dat de auto van de broers in een slip is geraakt, zegt de politie tegen het AD. Vervolgens raakte de bestuurder de controle over de auto kwijt, waarna de broers met hun auto tegen een passerende taxi botsten.
Een woordvoerder van de politie benadrukt dat het onderzoek naar het ongeluk nog altijd in volle gang is. Mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren worden nog altijd opgeroepen om zich te melden.

Ongeloof en verdriet

Het overlijden van de twee bracht een stroom aan reacties van ongeloof en verdriet teweeg. De 16-jarige Noah was jeugdspeler bij Ajax. Hij speelde daar sinds de zomer van 2018 en was een snelle en regelmatig scorende spits. Kenners zagen in hem een talent.
Ook zijn broer voetbalde. Beiden begonnen bij IJFC. Die club schreef na het ongeluk diep geraakt te zijn door het ongeluk. "Isay en Noah begonnen bij IJFC hun carrière in respectievelijk de F1 en de E1. Gezien hun exceptioneel talent en motivatie bleef dit niet onopgemerkt waardoor hun verblijf op Groenvliet beperkt bleef tot enkele seizoenen", schreef de club op hun eigen website.
Volgens IJFC keerde Isay twee jaar geleden terug bij de club en bracht de liefde voor het spel ook Noah geregeld 'thuis' als hij in zijn vrije tijd aan zijn balgevoel en conditie kwam werken. "We gaan ze beide enorm missen." Om de jongens een laatste eer te bewijzen heeft de club leden opgeroepen komende dinsdag langs de kant van de weg te gaan staan als de rouwstoet langskomt, om de broers een laatste groet te brengen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.