RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe zoekactie naar vermiste Samuël Boujadi in Italië: 'Groot vertrouwen dat hij gevonden wordt'

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - In ItaliŽ wordt morgen opnieuw gezocht naar de 22-jarige SamuŽl Boujadi uit Bunschoten. Hij verdween tijdens zijn vakantie eind juni toen hij ging zwemmen in het meer van Bracciano, even ten noorden van Rome. Ondanks dat er al talloze pogingen zijn gedaan om hem te vinden, leverde dat tot nu toe niets op. Maar zijn vrienden hebben veel vertrouwen in een nieuw zoekteam en hopen dat zij hem wťl zullen vinden.De vrijwilligers van het zoekteam gaan morgen met een boot en sonarapparatuur het meer op om SamuŽl te lokaliseren, vertelt DaniŽl van Deutekom. Hij is een vriend van SamuŽl en hij reisde eind juni direct af naar ItaliŽ toen hij hoorde dat zijn vriend werd vermist.

Lees ook: SamuŽl Boujadi verdween tijdens een zwemtocht in ItaliŽ, zijn vrienden hopen hem snel te vinden

De afgelopen weken konden de vrienden weinig doen. De Italiaanse autoriteiten coŲrdineerden de zoektocht op het meer. Maar zonder resultaat. "Zij hebben gezocht met toch wel redelijk primitieve apparatuur", zegt DaniŽl. Zo konden de duikers van de brandweer volgens hem tot maximaal 40 meter diepte gaan, maar het meer is op veel plekken veel dieper. "Ook de plek waar SamuŽl op een gegeven moment zwom en uit zicht is geraakt. Daar is het 80 tot 120 meter diep."

DaniŽl heeft gemengde gevoelens bij de zoekactie van de autoriteiten. "Ze hebben vijf weken gezocht, dat is langer dan normaal, dat is echt bijzonder." Maar tegelijkertijd vinden de vrienden dat er niet genoeg gedaan is. Naast dat ze vinden dat er dieper gezocht had moeten worden, hadden ze ook graag gezien dat er op andere plekken gezocht zou worden. "Een zoekhond van SIGNI is aangeslagen in een gebied naar het noorden", zegt DaniŽl. Maar toch ging de brandweer er volgens hem niet zoeken.

Groot vertrouwen
De vrijwilligers die morgen op pad gaan, zullen dat wel doen. "Wij hebben een groot vertrouwen in het team. Zij doen dit al decennia. In 90 procent van de keren dat zij gaan zoeken, vinden ze het lichaam meestal binnen twee of drie dagen", vertelt DaniŽl over het team dat uit de buurt van het Gardameer komt.

De vrienden hebben dan ook hoop dat de vrijwilligers SamuŽl wel weten te vinden. Want de constante onzekerheid over hun vriend ťn het gesteggel met de Italiaanse autoriteiten vraagt veel van hen, zegt DaniŽl. "Het is natuurlijk super heftig. En het weegt dan extra zwaar mee dat je niet alleen te maken hebt met de vermissing en zeer zeer waarschijnlijk de verdrinking van je goede vriend, maar dat je ook bij wijze van spreken moet knokken voor betere middelen. Dus we hopen dat het snel kan worden afgerond en dat we naar de volgende fase kunnen gaan van dit rouwproces."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -