Organisatie hakt knoop door: In Het Zand-festival in Utrecht gaat niet door

Archief.
Archief. © Pixabay
UTRECHT - Weer een aderlating voor de Utrechtse festivalzomer: de organisatie achter In Het Zand-festival bij Strand Oog in Al heeft besloten het festival af te gelasten. Elevation Events durft het niet aan om op 14 augustus, één dag nadat het kabinet bekendmaakt of er een versoepeling komt voor eendaagse festivals, een feest te organiseren.
Volgens Nathan Kok van Elevation Events is het maar de vraag of op 14 augustus een deel van het evenement binnen kan plaatsvinden zoals de bedoeling is. Ook gaat de originele opzet van het festival uit van meer dan de op dit moment geldende regel van 750 bezoekers. En zelfs als op 13 augustus wordt aangekondigd dat er regels worden aangepast, is het maar de vraag of dat op tijd is. Kok: "Er sijpelt door dat als er al iets wordt versoepeld, dat het dan een week later pas zou ingaan."
Er wordt wel doorgewerkt aan het grotere Soenda-festival op 28 augustus in de Ruigenhoekse Polder. En voor 11 september staat nog Smeerboel in de planning op de Grasweide bij Papendorp. Maar het belangrijkste evenement in de agenda van de organisatie is voorlopig de persconferentie van volgende week. Kok: "Op 13 augustus gaan we voor de buis gekluisterd zitten of er aanpassingen worden gedaan aan de 750 bezoekers en wat dat voor gevolgen heeft voor onze evenementen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.