Vier jaar cel geëist tegen Utrechter (62) die drugs in diepgevroren kip naar Italië wilde smokkelen

© RTV Utrecht
UTRECHT - Een 62-jarige man uit Utrecht stond vandaag voor de rechter in Amsterdam. Samen met twee Amsterdammers (28 en 59) en een 39-jarige Italiaan zou hij geprobeerd hebben 125 kilo cocaïne naar Italië te smokkelen. De drugs zou in diepgevroren kip de grens over moeten.
Voordat het zover kwam, werden de mannen opgepakt. Het team Dienst Infra van de Landelijke Eenheid had signalen ontvangen over de drugssmokkel. Een gesprek tussen chauffeurs werd afgeluisterd en leidde naar een bedrijfspand in Cruquius (Noord-Holland) waar de cocaïne lag opgeslagen.

Geen koelcel

Op de vrachtbrief stond vermeld dat de lading diepgevroren kipproducten vanuit Barneveld naar Italië moest worden vervoerd. Cruquius was geen bestemming. Bovendien was er geen koelcel om de diepgevroren producten in op te slaan en was er in het pand geen sprake van zichtbare bedrijfsactiviteiten.
Ook hadden de verdachten zogenaamde encrypted PGP-telefoons bij zich. Dat zijn telefoons die regelmatig door criminelen gebruikt worden omdat er relatief anoniem mee gecommuniceerd kan worden.
Het Openbaar Ministerie (OM) concludeert dat het de bedoeling was de cocaïne te verstoppen in de bevroren kip en naar Italië te smokkelen en eist vier jaar cel tegen het viertal. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.