Jonge helers opgepakt in Utrechtse binnenstad dankzij oplettende omstander

© Politie Utrecht Centrum
UTRECHT - Dankzij een oplettende omstander zijn in het centrum van Utrecht twee jongens opgepakt vanwege heling. De ooggetuige kreeg argwaan toen zij zag dat de twee verdachten meerdere mobiele telefoons uitwisselden, schrijft de politie op Instagram.
Een gewaarschuwde agent sprak de jongens aan en zag dat zij inderdaad meerdere smartphones bij zich hadden, zonder dat zij konden aantonen dat die van hun waren. Het tweetal werd daarom aangehouden, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

Achtervolging

"De collega pakte een van de jongens vast, maar deze wist zich los te trekken", schrijft de politie. De agent moest pepperspray gebruiken om de verdachte in bedwang te houden, maar dat leek niet te werken. De verdachte nam alsnog de benen. Een omstander leende vervolgens zijn fiets uit aan de politie, waardoor agenten de verdachte alsnog in de kraag konden grijpen.
De andere verdachte werd even later op het Vredenburg opgepakt. Beiden zitten inmiddels vast op het politiebureau. De telefoons zijn voor onderzoek in beslag genomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.