De 'Utrecht zorgt dag' wint Jaarbeurs voor één dag

UTRECHT - De 'Utrecht zorgt dag' is de grote winnaar geworden van de actie 'Win de Jaarbeurs voor 1 dag' van de Jaarbeurs en RTV Utrecht. De jury koos twee weken geleden uit meer dan honderd inzendingen uiteindelijk drie genomineerden, daarna mocht het publiek stemmen. De samenwerkende Utrechtse zorgorganisaties kreeg de meeste stemmen en mogen hun idee nu in een van de hallen van de Jaarbeurs gaan organiseren.
De winnaar werd aan het eind van de ochtend bekendgemaakt:
De 'Utrecht zorgt dag' wint Jaarbeurs voor één dag
Het winnende idee komt van Marjan van Lexmond van ADSU. Dit samenwerkingsverband bestaat uit 17 organisaties die een divers aanbod van werk, werkplekken en vrijwilligerswerk op diverse niveaus bieden in de stad. De organisaties willen een feestelijke bijeenkomst organiseren voor iedereen die zorg heeft gekregen en zorg heeft gegeven in de stad. Het gaat onder meer om cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers, collega's en leveranciers. Het moet een dag worden met veel muziek, Utrechtse artiesten, met eten en exposities.
In totaal zijn 2753 geldige stemmen uitgebracht: 'De Utrecht Zorgt Dag' kreeg 1717 stemmen, op de tweede plaats eindigde het 'Free Run XL-project' met 808 stemmen. De derde genomineerde was 'Lokaal Talent Utrecht' en kreeg 257 stemmen. Kijk hier de pitch van de drie genomineerden terug.

'Fantastisch!'

"Fantastisch! Dit is echt een droom van heel veel cliënten en ik hoop dat we die waar gaan maken door een fantastische dag neer te zetten", zegt Van Lexmond. "Wat ik heel mooi vind is dat het voor iedereen in Utrecht is en dat het een verbintenis aangaat tussen alle zorgorganisaties. Dat is heel belangrijk en we gaan kijken hoe ver we kunnen komen met het organiseren van een mooi feest."
Wat gaat de organisatie organiseren? Van Lexmond: "De cliënten hebben gevraagd om muziek, foodtrucks, make-overs en silent disco. Nu we weten dat we gewonnen hebben, gaan we uitzoeken wie wat kan doen en wie ons kan helpen. Nu moeten we starten met geld vragen en activiteiten gaan organiseren."
De winnaars tijdens de bekendmaking.
De winnaars tijdens de bekendmaking. © RTV Utrecht / Peter Knieriem

Corona

De actie van de Jaarbeurs en RTV Utrecht is ontstaan om te vieren dat mensen elkaar weer kunnen ontmoeten na een lange periode van beperkingen. Maar door de recente ontwikkelingen is het niet mogelijk om het evenement al op korte termijn te organiseren. Aanvankelijk zou het evenement volgende maand moeten plaatsvinden, maar de verwachting is nu dat dit naar oktober opschuift.
"In de afgelopen weken zijn maatregelen voor de eventbranche weer verscherpt", zegt commercieel directeur Peter van der Veer van de Jaarbeurs. "We kunnen heel veel aanpassen als het moet, maar dit evenement vraagt om echte speelruimte waar mensen zich vrij kunnen bewegen."
Volgens mediadirecteur William Valkenburg van RTV Utrecht geeft dit de winnaars ook extra tijd voor de voorbereiding. "Een hele hal vullen met activiteiten is een flinke en complexe klus, maar de zorgorganisaties achter dit idee beschikken over een krachtig netwerk van familie, bedrijven en vrijwilligers, die ze daarbij kunnen inzetten. Ook de Jaarbeurs en RTV Utrecht zullen ze daarbij ondersteunen."
Kijk hier de pitch voor de 'Utrecht Zorgt-dag' terug

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.