ANWB waarschuwt voor vakantiedrukte en adviseert: 'Ga zondag de weg op'

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Er wordt grote drukte verwacht op de Europese wegen vandaag. Miljoenen vakantiegangers gaan op pad, of keren juist terug naar Nederland. Files en langere reistijden liggen daarom op de loer. Als tip geeft de ANWB om vandaag vanaf 10.00 uur te vertrekken of om op zondag te reizen.
Naar verwachting ontstaan files rond Parijs en op de A6/A7, beter bekend als de Route du Soleil. Ook bij onder meer de Mont Blanc-tunnel op de N205, op de grens met Italië, worden files verwacht. In Italië is het op onder meer de A14 tussen Bologna en Rimini druk op de weg. Ook in Duitsland en Oostenrijk wordt veel drukte verwacht.

Coronabewijs

Door werkzaamheden en door coronacontroles die steekproefsgewijs worden uitgevoerd, kunnen automobilisten vertraging oplopen.
Mocht je besluiten om morgen terug te keren naar Nederland, dan heb je een geldig 'coronabewijs' nodig. Die regel gaat 8 augustus, zondag dus, in voor mensen die vanuit geel gebied naar Nederland reizen. Het gaat om een negatief testbewijs, een herstelbewijs of een vaccinatiebewijs. In de CoronaCheck-app kan je zo'n bewijs genereren door midden van een QR code.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.