Trekkertrek in Houten trekt veel bekijks: 'Er stond wel een klein stukje file op de A27'

© Jordi van Doorn
HOUTEN - Ronkende motoren, de geur van benzine en veel PK's zaterdag in een weiland aan de Heemstedeweg in Houten. Daar werd voor het eerst in twee jaar weer een trekkertrek gehouden. Organisator Randy Veldhuizen (39) kijkt tevreden terug. Want ook al mochten er maar 300 bezoekers komen, onverwacht bleken er toch wat meer toeschouwers te zijn. "We rijden op een terrein richting de snelweg A27 dus we hadden veel bekijks van passerende automobilisten. Daar stond vanochtend wel een klein stukje file."
Bij de trekkertrek namen zo'n 60 deelnemers het tegen elkaar op om te zien wie met zijn tractor of vrachtwagen een lading van tussen de twee en de vijf ton het verste kon trekken. Maar misschien was dat voor veel bezoekers en deelnemers niet eens het belangrijkste, merkte Veldhuizen. "We hebben twee jaar niet kunnen rijden. Nu ga je dan rijden en al die mensen die je normaal tegenkomt, zie je nu hier. Het zijn allemaal lokale jongens, we kennen elkaar en het is gewoon heel erg gezellig."
Het is heel serieus. En dat zijn we eigenlijk niet gewend!
Randy Veldhuizen, organisator trekkertrek over coronaregels
Veldhuizen keek zaterdagavond dan ook blij terug op de dag. Zelfs het voldoen aan de coronaregels viel hem mee. "We hebben iemand die werkt bij provincie, en die heeft het contact met de gemeente opgepakt. De juiste mensen op de juiste plek maakt dingen een stuk makkelijker."
Want ook een trekkertrek ontkomt niet aan de coronaregels. Zo waren er maximaal 300 bezoekers welkom en was er een streng deurbeleid met gastenlijst en checkgesprek. "Mocht er dan toch nog een uitbraakje zijn dan kunnen we voor het bron- en contactonderzoek de lijst inlvereren. Dus het is heel serieus. En dat zijn we eigenlijk niet gewend!"
De Trekkertrek in Houten.
De Trekkertrek in Houten. © Jordi van Doorn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.