RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Corona slaat hard toe bij NS, nog maar zo'n 100 dagelijkse forensen op station Soest

UTRECHT/SOEST - Op station Soest stapten vorig jaar nauwelijks honderd mensen in en uit de trein op een gemiddelde werkdag. Het is daarmee het rustigste van alle Nederlandse treinstations waar alleen NS rijdt. Utrecht Centraal is nog altijd het drukste station van Nederland, met ruim 87.000 in- en uitstappers op werkdagen.

Door de coronacrisis is het aantal dagelijkse treinreizigers fors teruggelopen, meldt NS. Op een gemiddelde werkdag reisden in 2020 ongeveer 591.000 mensen met de trein, een afname van 55 procent ten opzichte van de 1,35 miljoen reizen het jaar ervoor.

In de spits was de terugloop het grootst en Schiphol was het station met de grootste afname: 77 procent. Daarna volgen Tilburg Universiteit (66 procent minder) en Amsterdam Bijlmer Arena (65 procent minder). Inmiddels ziet de NS het aantal reizigers weer toenemen.

In de provincie liep het aantal treinreizigers het hardst terug in Bunnik, met 64 procent. In Den Dolder was de afname met 49 procent het kleinst. Weten hoe het zit met de stations in jouw regio? Kijk op de kaart:Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -