Laminaatbedrijf Schalkwijk blijkt drugspand, burgemeester gelast sluiting

© Gemeente Houten
SCHALKWIJK - De burgemeester van Houten laat een bedrijfsgebouw aan de Provincialeweg in Schalkwijk voor vier maanden sluiten na een drugsvondst. In het pand lag in totaal tien kilo hasj en wiet.
Het onderzoek heeft te maken met de overval op een chauffeur die daar in juni plaatsvond, meldt de gemeente Houten. De chauffeur werd tijdens het uitladen van zijn wagen belaagd door een groep mannen, van wie zeker twee valse politiepakken droegen. Hij werd bedreigd en geslagen, voordat de overvallers er met de inhoud van zijn vrachtwagen vandoor gingen.
De politie is daarna binnengevallen bij het bedrijf waar de overval plaatsvond. Dat deed zich voor als een bedrijf dat vloeren legt, maar in werkelijkheid bouwt het verborgen ruimtes in laminaat(pallets) in, waarmee drugs en andere zaken onzichtbaar kunnen worden vervoerd.
Het komt volgens de gemeente Houten steeds vaker voor dat criminelen afgelegen schuren of loodsen gebruiken voor de opslag en productie van drugs. De gemeente waarschuwt verhuurders van dit soort ruimten hier alert op te zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.