Instellingen

Voetballersvakbond zet in op financiële bewustwording na Utrechts onderzoek

UTRECHT - De vakbond voor profvoetballers (VVCS) zegt zich te gaan inzetten voor "financiële bewustwording en coaching" van spelers. Dat gebeurt nadat uit onderzoek aan de Universiteit Utrecht is gebleken dat een meerderheid van de onderzochte groep dat wil. De helft van de actieve spelers en 65 procent van de voormalige profs ondervindt een gebrek aan begeleiding bij hun persoonlijke financiën.
De conclusie van het onderzoek is ook dat financiële problemen onder voetballers in Nederland veel minder voorkomen dan onder de rest van de bevolking. Uit het buitenland komen meer zorgwekkende berichten over voormalige topsporters. Daar zou een groter deel van de ex-profs binnen vijf jaar na het beëindigen van hun loopbaan in zware financiële problemen verkeren.
Het onderzoek in opdracht van de spelersvakbond is verricht naar aanleiding van deze berichten. Er zijn ruim 2000 (ex-)profvoetballers bevraagd.
Het is het eerste Nederlandse onderzoek over dit onderwerp. Schrijver is Wouter Rodenburg, die hiermee zijn Master voltooide aan de Universiteit Utrecht. In NRC Handelsblad verscheen vandaag een groot artikel over zijn onderzoek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.