Instellingen

BIJ1 wil Utrechtse gemeenteraad in en zoekt kandidaten

© RTV Utrecht
UTRECHT - BIJ1 doet volgend jaar mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht. De partij is op zoek naar kandidaat-raadsleden.
"We zijn op zoek naar kandidaten die de diversiteit waar BIJ1 voor staat een gezicht kunnen geven", meldt de Utrechtse afdeling van BIJ1. "Omdat wij geloven dat deskundigheid door (levens)ervaring en contact met de samenleving belangrijker is voor volksvertegenwoordigers dan politieke ervaring of opleiding, vragen we vooral mensen vanuit ervaringsdeskundigheid en gemarginaliseerde groepen om te solliciteren."
Kandidaten moeten verder onder meer een breed maatschappelijk netwerk in de gemeente hebben. BIJ1-raadsleden in spé krijgen een uitgebreid trainingsprogramma. "Wij zijn een politieke partij in groei en hierdoor kom je in een omgeving waar veel zaken nog nieuw zijn. Met elkaar bouwen we aan een radicaal gelijkwaardige partij." BIJ1 verwacht dat het werk in de raad ongeveer 24 uur per week in beslag neemt.
In totaal doet de partij in acht gemeenten mee aan de verkiezingen op 17 maart 2022. Naast Utrecht zijn dat Amsterdam, Rotterdam, Almere, Haarlem, Delft, Arnhem en Nijmegen.
BIJ1 is opgericht door Sylvana Simons en kwam in 2018 in de Amsterdamse raad. Sinds dit jaar heeft de partij een zetel in de Tweede Kamer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.