Baron Van Zuylen bijgezet in kapel De Haar

HAARZUILENS - Thierry baron van Zuylen van Nijevelt, voormalig eigenaar van Kasteel de Haar, is zaterdag bijgezet in het familiegraf in de kapel van Kasteel de Haar.
De baron overleed zondag op 78-jarige leeftijd in zijn woonplaats Londen.
De rouwstoet vertrok om één uur vanaf De Brink. Dat gedeelte was openbaar. De plechtigheid in de kapel was alleen toegankelijk voor genodigden en inwoners van Haarzuilens.

STICHTING

Baron Van Zuylen heeft het kasteel en het park in 2000 ondergebracht in de Stichting Kasteel de Haar. Het omliggende Landgoed Haarzuilens droeg hij over aan de Vereniging Natuurmonumenten, die daarbij 20 miljoen euro heeft geïnjecteerd in de Stichting Kasteel de Haar.
Hiermee verwierf de Stichting voldoende eigen middelen om, samen met de verworven Rijkssubsidie, een groot deel van de restauratie te bekostigen.

PERSOONLIJKE COLLECTIE

Ook daarna bleef baron Van Zuylen zeer betrokken bij de restauratie. Zo verkocht hij in 2007 zijn volledige persoonlijke collectie rijtuigen aan het Nationaal Rijtuigmuseum, ten behoeve van de restauratie van het park en de stijltuinen rond het kasteel.
Baron Van Zuylen deed met de oprichting van de stichting afstand van zijn eigendom, maar de familie bleef tot in lengte van dagen het recht houden om in de septembermaand op het voorouderlijk kasteel te verpozen. Tot aan de start van de daadwerkelijke werkzaamheden aan het kasteel zelf heeft hij dan ook jaarlijks zijn intrek genomen in het kasteel.

Baron Van Zuylen bijgezet in kapel De Haar
Baron Van Zuylen bijgezet in kapel De Haar

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.