Vakbond trekt aan de bel: studenten tussen wal en schip bij corona-compensatieregeling

© Pixabay
Utrecht - De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) opent een meldpunt voor studenten die tussen wal en schip vallen bij de nieuwe corona-studiecompensatieregeling van de overheid. Sommige studenten lopen meer dan 500 euro mis, omdat ze bijvoorbeeld een week later afstuderen dan een medestudent, schrijft de Telegraaf.
De LSVb kreeg afgelopen week meerdere meldingen van studenten voor wie de corona-studiecompensatieregeling niet toereikend zou zijn. Studenten die voor 31 augustus afstuderen krijgen 535 van het collegegeld terug, en studenten die komend collegejaar studeren en daarvoor ook al studeerden, krijgen een halvering van het collegegeld.
Studenten die door kort oponthoud aan het begin van komend collegejaar afstuderen, krijgen alleen een halvering voor die korte periode van het nieuwe collegejaar. "Dat is oneerlijk", zegt LSVb-voorzitter Ama Boahene tegen de krant. "In de praktijk krijgt een student soms maar 80 euro terug, terwijl een studiegenoot die een week eerder afstudeert gewoon 535 euro krijgt. Het is extra pijnlijk omdat studievertraging vaak door overmacht is ontstaan."
De LSVb schat dat het om ongeveer honderd studenten gaat. Volgens de vakbond hebben veel studenten vertraging opgelopen doordat ze door corona geen stage konden lopen of ziek zijn geweest. "Terwijl juist deze jongeren het geld ontzettend hard nodig hebben. Ze zijn al hard geraakt door het onderwijs op afstand en hebben door de crisis vaak geen bijbaantje meer. Het is niet meer dan sociaal als ook deze groep eerlijk gecompenseerd wordt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.