RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tiener uit Vianen gaat stukje joyriden en eindigt zijn rit in IJsselstein

IJSSELSTEIN/VIANEN - Een 15-jarige jongen uit Vianen is vannacht een stukje gaan joyriden met de auto van zijn vader. Het ritje in de BMW X5 eindigde in IJsselstein: daar is de jonge bestuurder uiteindelijk door de politie aangehouden en naar zijn vader teruggebracht, mťt een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs op zak.

Agenten stuitten op de Scheepsjager in IJsselstein op de auto met openstaande deur, als een bijrijder tot twee keer toe in en uit de auto stapt. "Op onze vraag wat hij aan het doen is, zegt hij dat hij wagenziek is", doen agenten het verhaal op Facebook uit de doeken.

De aandacht van de agenten richt zich vervolgens op de bestuurder. "Ook hij heeft geen rijbewijs of identiteitsbewijs bij zich. Hij lijkt erg jong en dat zeggen we hem ook. Hij blijft volhouden een rijbewijs te hebben."

Na enig speurwerk blijkt het anders te zitten, schrijven de agenten. De jongen is pas 15 jaar, heeft de auto van zijn vader meegenomen en blijkt uit Vianen te komen. "Vader wordt wakker gebeld en op de hoogte gebracht. In overleg met vader brengen we de auto en de jongen thuis."

Ook de bijrijder is door de politie thuisgebracht. Hij kwam er "met een goede preek" vanaf.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -