Afscheid van verongelukte broers Isay en Noah: erehaag bij voetbalclubs in IJsselstein

IJSSELSTEIN - Honderden mensen nemen vandaag afscheid van de verongelukte broers Isay (18) en Noah (16) Gesser uit IJsselstein. Eind juli kwamen de twee om het leven bij een botsing met een taxi.
Velen in IJsselstein bewezen Noah en Isay vandaag een laatste eer.
Velen in IJsselstein bewezen Noah en Isay vandaag een laatste eer. © Koen Laureij
Beide broers voetbalden. Bij de clubs VVIJ en IJFC werd vanmorgen een erehaag gevormd voor de rouwstoet. Verschillende leden droegen als eerbetoon een voetbalshirt met nummer 7.
Voetbalvrienden nemen afscheid.
Voetbalvrienden nemen afscheid. © Koen Laureij
De rouwstoet reed daarna verder reed naar Sportcomplex De Toekomst van Ajax, waar Noah voetbalde. De bijeenkomst bij Ajax was besloten.
Bij de Maarsseveense Plassen was later op de dag een grote bijeenkomst voor genodigden. Aansluitend nam de familie in besloten kring afscheid van Noah en Isay, gevolgd door de crematie.
'Het is een volle dag', aldus de woordvoerder van de familie.
'Het is een volle dag', aldus de woordvoerder van de familie. © Koen Laureij
Afscheid van Isay en Noah.
Afscheid van Isay en Noah. © Persbureau Midden Nederland
De kisten worden op Surinaams traditionele wijze gedragen. "Dat gaat met muziek en dans en dat ritueel heeft ook een belangrijke betekenis: het op een dwaalspoor brengen van de geesten."
Muziek en dans bij uitvaart Isay en Noah
Volgens de woordvoerder van familie maken de nabestaanden een zeer moeilijke tijd door. "Het is heel heftig, maar naar omstandigheden zijn ze ontzettend sterk. Het is ook fijn dat ze veel hulp krijgen van buitenaf, maar het mag duidelijk zijn dat verdriet onbeschrijfelijk groot is.
Het afscheid van de jongens.
Het afscheid van de jongens. © Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.