Ook zoektocht van vrijwilligersteam naar vermiste Samuël in Italië leidt tot niets

© Daniël van Deutekom
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het team van vrijwilligers dat de afgelopen vijf dagen in Italië heeft gezocht naar de vermiste Samuël Boujadi uit Bunschoten is gestopt. "Ze hebben alles gegeven en hebben een zeer groot gebied uit kunnen kammen. Alleen helaas zonder resultaat."
De 22-jarige Samuël verdween tijdens zijn vakantie eind juni toen hij ging zwemmen in het meer van Bracciano, even ten noorden van Rome. Talloze pogingen om hem te vinden, leverden tot nu toe niets op. Zijn vrienden hadden veel vertrouwen in een nieuw zoekteam van vrijwilligers. Maar ook zij hebben hun pogingen maandagavond moeten staken.

Gardameerteam

"Gisteravond kregen we te horen dat het Gardameerteam na vijf dagen gestopt is met zoeken", schrijft vriend Daniël van Deutekom op Facebook. "Het zijn vrijwilligers en zij moeten weer terug naar huis en werk. We zijn ontzettend dankbaar voor hun steun. Ze hebben in vijf dagen tijd 64 uur gewerkt."
De vrienden waren eerder niet helemaal tevreden met de zoektocht van de Italiaanse overheid. Hoewel er lang naar Samuël werd gezocht, vonden ze dat er dieper en op andere plekken gezocht had moeten worden. De vrijwilligers die afgelopen dagen zochten, deden dit wel. Daniël had er dan ook groot vertrouwen in dat zij het lichaam van Samuël zouden vinden.
Dat ook dit nu niet is gelukt "weegt zwaar op ons allen", schrijft hij. "Ik ben zelf echt een doorbijter, maar ik besef ook dat dit niet nog maanden door kan gaan."

Laatste zoekteam

De vrienden hebben besloten nog één laatste redmiddel in te willen zetten: een laatste zoekteam van Nederlandse overheidsexperts. "Eerder werd deze hulp aangeboden, maar kon het niet gebruikt worden wegens weerstand van de plaatselijke autoriteiten. Met de komst van het Gardameerteam was hun hulp eventjes overbodig. Maar nu vinden we het tóch belangrijk om dat gebied volledig uit te kammen. En anders denken we dat het nog de moeite waard is om iets daaronder te zoeken. Dat is niet ver van de lijn vandaan, en relatief dicht bij de kust."
Daniël beseft dat het een laatste poging is. "Mocht ook deze zoektocht tot niets leiden, dan zit er niets anders op dan om de uitkomst los te laten. Wij zijn ontzettend dankbaar voor al jullie steun en jullie gebeden. Dit is niet wat wij wilden. Dit is niet wat wij hoopten. Maar desondanks zijn we dankbaar dat we dit als gelovigen samen dragen, en niet alleen."
Daniël zamelt geld in om de laatste zoektocht te financieren. Doneren kan via deze site.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.