'Het vrouwenlichaam is een feest om aan te kneden!'

EEMNES - Ton van der Linden is een van de Eemnessers die meedoet met de kunstroute in Eemnes. Deze kunstroute langs de dijk in Eemnes is vol toneel, zang, dichtkunst, verhalen, schilderij - en beeldexposities.
Ton van der Linden aan het werk op de camping
Ton is beeldhouwer en maakt beelden van was die soms in brons gegoten worden. Hij heeft een atelier op zolder maar houdt ervan om juist buiten te werken. "Mijn atelier is beperkt qua ruimte en best donker. Bovendien spreek je nog eens iemand en ik praat graag over mijn werk." Ton staat dan ook regelmatig midden in een dorp of in de tuin bij kasteel Groenveld te werken. "Dan heb je veel mensen erbij staan die komen kijken en dat vind ik leuk die aanspraak", aldus Ton.
Het vrouwenlichaam is een feest om aan te kneden!
Ton van der Linden
Het meest maakt Ton beelden van mensen, liefst vrouwenfiguren. Ton: " Ik maak soms wel mannen maar vrouwen vind ik leuker. Het liefst vrouwachtige figuurtjes met een paardenstaart, dat vind ik het mooiste. Ik vind het een feest om aan een vrouwenlichaam te kneden!"
'Hogerop' 2021, Ton van der Linden
'Hogerop' 2021, Ton van der Linden © Ton van der Linden
Vakantie heeft Ton niet echt want zelfs op de camping in Lage Vuursche is hij buiten voor zijn tent zijn beelden aan het kneden.
29 augustus 2021 Dijk van Kunst en Cultuur ,Wakkerendijk en Meentweg in Eemnes (Ton staat op de Meentweg 69a)
Ton maakt het meest beelden van mensen, liefst vrouwenfiguren. Ton: " Ik maak wel mannen soms, maar vrouwen vind ik leuker. het liefst vrouwachtige figuurtjes met een paardenstaart, dat vind ik het mooiste. Ik vind een vrouwenlichaam een feest om aan te kneden!"
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.