OM ziet veel bewijs tegen Lunettense vrouwenbelager, voorarrest wordt verlengd

UTRECHT - Het OM zegt een sterke zaak te hebben tegen de Utrechter die vorig jaar meerdere vrouwen zou hebben aangevallen en aangerand in de wijk Lunetten. Het dna van J. C. is op meerdere plekken gevonden: onder de nagels van een slachtoffer, op de tas en een jas van een van de vrouwen en op een rol ducttape waarmee hij een van de vrouwen zou willen vastbinden.
Ook de rechter ziet veel aanwijzingen dat C. schuldig is, zo bleek vandaag tijdens een pro-formazitting. Dus is besloten dat de 28-jarige man in de gevangenis moet blijven terwijl zijn proces van start gaat.
C. zou zeker zes vrouwen hebben belaagd. Hij sprong uit de bosjes terwijl de slachtoffers, vaak 's avonds laat, langsfietsten. Volgens het OM was C. van plan seksuele handelingen te verrichten bij de vrouwen. De incidenten leidden tot grote zorgen in de wijk, de politie gaf het advies aan vrouwen om 's avonds laat niet meer alleen op de fiets te stappen.
Tijdens de pro-formazitting vandaag waren drie slachtoffers aanwezig in de rechtszaal. Maar zij moesten snel weer vertrekken. De advocaat van C. is van plan hen binnenkort te verhoren als getuigen, dus is het niet goed als zij al details over de zaak horen in de rechtbank. Ze zouden dan hun verhalen kunnen afstemmen.
C. wordt op dit moment psychiatrisch onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Waarschijnlijk wordt de zaak pas volgend jaar inhoudelijk behandeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.