Instellingen

OM eist 18 maanden cel tegen Baarnse drugsdealer

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
BAARN/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, verdwijnt de 21-jarige Baarnse drugsdealer Stefan O. voor langere tijd achter de tralies. Vandaag eiste de officier van justitie achttien maanden cel tegen de man, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Tegen zijn ex-vriendin eist het OM 240 uur werkstraf waarvan de helft voorwaardelijk, omdat ze hem hielp met de handel.

Langere periode

Volgens het OM heeft Stefan O, die onder drugsgebruikers bekend staat als dealer Boeroe, ongeveer twee jaar lang gehandeld in cocaïne. Dat zou blijken uit chatgesprekken en uit verklaringen van getuigen. Daar staat een hoge gevangenisstraf op. Maar volgens de verdachte is dit helemaal niet waar. Hij zou maximaal drie weken gedeald hebben. Dat wordt veel minder zwaar bestraft.
Maar de rechtbank gelooft de man niet. Dat blijkt wanneer hij vertelt dat de gevangenis hem zwaar valt. Als hij weer vrij is, wil hij een eigen huis en een baan om te ontsnappen uit het 'drukke leven'.
Rechter: "Wat bedoelt u met het drukke leven?"
Verdachte: "Het drukke leven met klanten."
Rechter: "Drugs dealen?"
Verdachte: "Ja."
Rechter: "Dus u heeft drie weken drugs gedeald en nu bent u het al zat?"
Verdachte: "Ja."
Rechter: "Wat deed u in die andere periode dan?"
Verdachte: "Helemaal niks, eigenlijk."
Rechter: "Dus zo druk was u niet?"

Woning moeder voorwaardelijk gesloten

Toen Stefan O. in maart op werd gepakt, vond de politie in de woning van zijn moeder 52,34 gram cocaïne. Dat was voor de gemeente Baarn reden om de woning te sluiten.
Op voorwaarde dat O. niet meer bij zijn moeder thuis komt, blijft het bij een voorwaardelijke sluiting en mag de vrouw in haar huis blijven wonen. O. gaat daarom na zijn celstraf bij zijn vader in Baarn wonen.

Inbraak

Stefan O. wordt ook verdacht van het medeplegen van een inbraak. Hij zou samen met een vriend naar Bunschoten-Spakenburg zijn gegaan om ghb te kopen. Toen dat niet lukte, besloten de mannen om bij de oma van de vriend slaapmiddelen te stelen. De verdachte heeft bekend dat hij zijn vriend een raam in tilde, waarna de man een koffer vol medicijnen stal van zijn eigen oma. De mannen waren voornamelijk uit op het slaapmiddel Diazepam.
Of O. in de cel blijft, of binnenkort weer naar Baarn verhuist, beslist de rechtbank over twee weken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.