Landelijke demonstratie evenementensector op 21 augustus: 'Kei- en keihard janken!'

© Into the Woods / Kultlab
PROVINCIE UTRECHT - Ruim driehonderd organisatoren van festivals en evenementen gaan op 21 augustus de straat op om te demonstreren, zo laat een woordvoerder van de organisaties weten. Onder andere de organisatoren van het in Utrecht gehouden Soenda en het Amersoortse Into the Woods zijn van de partij.
Ook andere grote festivals als Lowlands, DGTL, North Sea Jazz, Best Kept Secret, en A State of Trance doen mee. Het gaat om een vreedzame demonstratie in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Andere steden volgen eventueel nog. Met het protest willen de festivalorganisatoren een signaal afgeven aan de overheid.
"De sector vraagt om een duidelijk toekomstplan, met meetbare afspraken, maar ook om erkenning voor de emotionele gesteldheid van de vele bezoekers en makers die zich niet gehoord voelen. We willen elkaar weer kunnen ontmoeten, weer kunnen lachen en dansen. Bovenal willen we weer vooruit kunnen kijken", zeggen de organisatoren.
Direct na de persconferentie lieten verschillende organisatoren al weten zwaar teleurgesteld te zijn. "Janken met Janken", liet de organisatie achter Into the Woods weten, waarmee ze verwezen naar het eerdere "dansen met Janssen" van minister Hugo de Jonge.
De organisatie zegt toe iedereens geld inclusief de servicekosten terug te storten. Het festival stond gepland voor 10 en 11 september. "Wacht even met ons berichten, volgende week komen we met meer info over de Into the Woods tickets."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.