RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

In gesprek met motorrijders op de Lekdijk: 'Bewustmaken van geluidsoverlast'

1/2
WIJK BIJ DUURSTEDE/UTRECHTSE HEUVELRUG - Op de Lekdijk tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede was het vandaag nog iets drukker dan anders. De politie hield daar samen met de Koninklijke Nederlands Motoren Vereniging (KNMV) een bewustwordingsactie om motorrijders te wijzen op de geluidsoverlast die zij mogelijk veroorzaken.

Bewoners langs de dijk klagen al langer over te harde geluiden door motoren. Bestuurders gebruiken de route graag en vooral in het weekend is het er druk met motorrijders, wandelaren en fietsers.

'Op een positieve manier bewustmaken'
Leden van de Motorvereniging en politie gingen vandaag met motorrijders in gesprek. Burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug en burgemeester Iris Meerts van Wijk bij Duurstede waren ook bij de actie aanwezig.

Volgens Naafs is het gesprek een positieve manier om bewustwording te creŽren. Burgemeester Meerts vult aan: "Door met hen in gesprek te gaan, kunnen we hen vertellen welk effect hun rijgedrag heeft op de mensen hier. Dan kunnen zij daar rekening mee houden."

 Burgemeester Iris Meerts in gesprek met een van de motorrijders. Burgemeester Iris Meerts in gesprek met een van de motorrijders. | Foto: Gemeente Wijk bij Duurstede

Tegelijkertijd met de bewustwordingsactie is ook een decibelmeting gedaan. Daaruit bleek dat 99 procent van de motorrijders op het juiste geluidsniveau zat.

De politie en de KNMV hopen dat motorrijders op een eenvoudige manier voor minder overlast kunnen zorgen. Zo suggereren ze dat bestuurders minder hard of in een hogere versnelling over de dijk kunnen rijden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -