Scholen moeten wijken voor fietsbrug

UTRECHT - Voor de nieuwe fietsbrug tussen Leidsche Rijn en de Utrechtse wijk Oog in Al moeten de Eben-Haëzerschool en de Montessorischool verplaatst worden. De brug moet in 2016 gereed zijn. Dat heeft GroenLinkswethouder Lintmeijer bekend gemaakt.
De twee Utrechtse wijken worden gescheiden door het Amsterdam-Rijnkanaal, waardoor fietsers over de Meernbrug of over de gele Hogeweidebrug moeten rijden, wat volgens de wethouder teveel fietskilometers tot gevolg heeft. De nieuwe brug komt precies tussen de twee andere bruggen in.
De fietsbrug loopt van Leeuwesteyn naar het Victor Hugoplantsoen in Oog in Al en moet ongeveer 25 miljoen euro kosten. Wethouder Lintmeijer denkt dat dagelijks tussen de 4000 en 10.000 fietsers de brug zullen gebruiken.

TELEURSTELLEND

Over de brug wordt al 15 jaar gepraat. Vooral inwoners van Oog in Al waren tegen de komst van de brug. De tegenstanders waren bang dat er onveilige situaties voor schoolkinderen zouden ontstaan. Ook is er angst dat de hoge brug de wijk gaat domineren.
Tegen DNU.nu zegt voorzitter Xander Coolen van de Wijkraad Leidsche Rijn dat de brug er eigenlijk in 2014 zou moeten liggen. De twee jaar uitstel vindt hij teleurstellend.
De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met de komst van de brug.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.