Afrikaans olifantje geboren in Ouwehands Dierenpark

© Ouwehands Dierenpark Rhenen
RHENEN - Olifant Duna is vannacht bevallen van een kalfje in het buitenverblijf van de Afrikaanse olifanten in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Moeder en het kleintje maken het goed en zijn vandaag al buiten te bewonderen. Hun binnenverblijf is vanwege de nodige rust de komende dagen voor bezoekers gesloten.
"Duna was tijdens de bevalling in het bijzijn van haar vriendin Tembo. De eerste dertig minuten waren even spannend, maar uiteindelijk ging het olifantje zelf staan", vertelt de dierentuin.

Iets te vroeg

De jonge olifant is iets te vroeg geboren, want gewoonlijk duurt een olifantendracht 22 tot 23 maanden. Maar volgens Ouwehands Dierenpark heeft hij geen last van zijn eerdere komst: "Het kleine Afrikaanse olifantje is kerngezond en heeft het al een aantal keer gedronken, gepoept en geplast."
Duna is bevrucht door de Duitse olifant Tusker, die in 2019 speciaal naar Ouwehands kwam om voor nageslacht te zorgen. Dat lukte in november 2019. Het is volgens de dierentuin belangrijk dat er kalveren worden geboren, want Afrikaanse olifanten zijn in het wild bedreigd.
Er wordt veel op ze gejaagd vanwege de ivoren slagtanden en omdat ze gewassen plat trappen. Ouwehands doet mee aan een internationaal fokprogramma en werkt samen met Big Life Foundation, dat leefgebieden van olifanten beschermt.
Olifantje geboren in Rhenen
Duna en haar kalf in het buitenverblijf.
Duna en haar kalf in het buitenverblijf. © Ouwehands Dierenpark Rhenen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.