Kans op nachtelijke geluidsoverlast door werk aan bovenleiding trambaan IJsselstein en Nieuwegein-Zuid

© RTV Utrecht / Jordi de Jong
NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - De komende nachten wordt gewerkt aan de bovenleiding van de trambaan in IJsselstein en Nieuwegein-Zuid. Omwonenden kunnen laat op de avond en 's nachts te maken krijgen met geluidsoverlast, zegt de provincie. Het werk aan de bovenleiding heeft nog te maken met de vernieuwing van de trambaan die vorig jaar werd uitgevoerd.
De provincie begint aan het deel van de trambaan tussen Nieuwegein-Centrum en eindhalte IJsselstein-Zuid. Vanaf vandaag tot dinsdag 24 augustus wordt de bovenleiding daar aangepakt. Dat gebeurt tussen 22.00 en 04.45 uur.
De werkzaamheden beginnen als de laatste tram voorbij gekomen is. Op dit deel van het traject is dat al om 22.00 uur. De latere tramritten zijn sinds vorige maand tijdelijk vervangen door bussen vanwege de vele klachten over het gepiep en gebonk van de trams.
Vanaf woensdag 25 augustus is het de beurt aan de trambaan tussen de haltes Nieuwegein-Centrum en Nieuwegein-Zuid. Daar rijden de trams wel tot laat door, waardoor de werkzaamheden pas vanaf 01.45 uur zullen beginnen. Ook hier wordt tot 04.45 uur doorgewerkt. De provincie verwacht tot zondag 29 augustus bezig te zijn met dit deel van de trambaan.

Geluidsoverlast

Volgens de provincie moet er voor de werkzaamheden met een hoogwerker over het spoor gereden worden. "Hoewel we overlast zo beperkt mogelijk willen houden, kunnen deze machines tijdelijk voor geluidshinder zorgen in de nacht. De hoogwerker rijdt langzaam over het spoor en overlast voor omwonenden zal naar verwachting beperkt zijn."
Woningen en bedrijven in de buurt van de trambaan blijven gewoon bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.