Luchtalarm in de regio gaat af, 'maar niks aan de hand'

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In de hele regio Utrecht is vanmorgen even na 11.00 uur het luchtalarm afgegaan. Volgens de Veiligheidsregio Utrecht gaat het om een fout en is er niets aan de hand.
"We waren aan het werk aan een luchtalarm, één paal, in Rhenen. En tijdens die werkzaamheden zijn per ongeluk alle palen in de regio afgegaan, waardoor het luchtalarm in de hele regio te horen is geweest", zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. Of het een fout in het systeem is, of een menselijk fout, kan ze nog niet zeggen. "We zijn nog aan het uitzoeken waar het precies vandaan komt."
Op sociale media regende het al snel berichten van mensen die geschrokken of verbaasd waren over het plotselinge luchtalarm. Veel mensen vroegen zich af wat er aan de hand was. "Het is niet de eerste van de maand en het is niet 12.00 uur", merkten mensen op.
Ook was er kritiek op waarom het een paar minuten moest duren voordat de Veiligheidsregio meldde dat er niets aan de hand was. "Allereerst willen we natuurlijk uitzoeken waarom de palen afgegaan zijn en of er niet bijvoorbeeld buiten onze regio iets aan de hand was, dat kan natuurlijk ook altijd", zegt de woordvoerder van de Veiligheidsregio. Zij benadrukt dat ze pas kunnen zeggen dat er niets aan de hand is, als ook zeker is dat er sprake is van loos alarm.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.