Instellingen

Celstraf en behandeling voor man die vanuit het niets vrouwen sloeg

De Nobelstraat in Utrecht
De Nobelstraat in Utrecht © 112mediautrecht
UTRECHT - Een man die vorig jaar vanuit het niets meerdere vrouwen sloeg in Utrecht, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden, waarvan 41 dagen voorwaardelijk. Ook moet hij zich laten behandelen. De rechtbank hoopt daarmee te voorkomen dat de man opnieuw de fout ingaat.
Vorig jaar deden meerdere jonge vrouwen aangifte tegen de man. Zij kregen allemaal klappen of stompen tegen hun hoofd of in hun buik als ze de man op de fiets passeerden. Een van de vrouwen werd van haar fiets getrapt.
De verdachte, een Engelsman die in Driebergen woont, werd in december opgepakt nadat in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld bewakingsbeelden te zien waren geweest. Chris A. bekende daarna drie mishandelingen. De rechtbank veroordeelt hem nu voor vier. Volgens de rechter is er genoeg bewijs dat hij in alle vier de gevallen degene was die de klappen uitdeelde.

Psychische problemen

De verdachte verscheen twee weken geleden niet zelf in de rechtbank toen zijn zaak behandeld werd, maar legde eerder wel een verklaring af bij de politie. Daarin zei hij dat hij psychische problemen had. Het slaan zou een uitlaatklep zijn voor zijn woede- en stressaanvallen.
De man vond daarom dat hij niet volledig verantwoordelijkheid kon dragen voor zijn daden, maar daar is de rechtbank het niet mee eens. Deskundigen hebben namelijk geen stoornis kunnen vaststellen bij de man en zij vragen zich af of hij een ziekte simuleert of overdrijft.
Inmiddels is de man onder behandeling van een GGZ-instelling in Utrecht. Die behandeling moet hij van de rechtbank afmaken en hij moet zich daarna melden bij de reclassering. Daarnaast is hem een gevangenisstraf van 120 dagen, waarvan 41 dagen voorwaardelijk, opgelegd. Gaat hij de komende twee jaar opnieuw de fout in, dan moet hij die 41 dagen alsnog uitzitten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.