Instellingen

Topfotograaf Carla Kogelman legt training jonge synchroonzwemmers op bijzondere plekken vast

AMERSFOORT - Blijven trainen terwijl zwembad Amerena in Amersfoort gesloten was vanwege corona. Dat wilden jonge synchroonzwemmertjes die het bad als hun thuisbasis hebben. En dus deden ze landoefeningen op het grauwe beton van een parkeergarage en op basketbalveldjes. Topfotograaf Carla Kogelman volgt ze al maanden met haar camera. "Ik zag posts op social media waarin ze in parken en bij parkeerplaatsen aan het trainen waren en dat vond ik zo grappig en stoer."
Topfotograaf Carla Kogelman volgt Amersfoortse synchroonzwemmertjes
Carla volgt vaak groepen kinderen, soms jaren lang. "Ik vind het heel fascinerend hoe kinderen in het leven staan. Hoe ze zich ontplooien en ontwikkelen." Sommige van haar onderwerpen vindt ze letterlijk voor haar deur. Zoals over de Amersfoortse Guilia. "Zij was aan het dansen bij mij voor de deur, ik woon met uitzicht op de Koppelpoort. Ze zit op de nationale balletacademie, maar ze deed in haar kelder haar dagelijkse oefeningen omdat ze alleen online les had."
Prijswinnende foto van danseres op de Koppelpoort
Prijswinnende foto van danseres op de Koppelpoort © Carla Kogelman
Met haar foto's van Guilia heeft Carla bij de Zilveren camera de eerste prijs gewonnen in de categorie kunst, cultuur en entertainment. En dat was lang niet de meest prestigieuze prijs die Carla op haar naam heeft staan. Zo won ze ook al 2 keer verschillende categoriën van de World Press Photo. "Daar ben ik heel trots op, en de mensen die er op staan ook."
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.